Tweede huis kopen Frankrijk

Weekendbelasting op tweede huis Frankrijk?
In 2014 werden plannen bekend dat de overheid in Frankrijk een weekendbelasting wilde gaan heffen over tweede huizen. Veel buitenlanders hebben een tweede huis in de grote steden van Frankrijk. Omdat deze tweede huizen voor een groot deel van het jaar leeg staan wil de Franse overheid nu een belasting gaan heffen die vooral de (vermogende) buitenlanders zal treffen. De bedoeling is om 20% extra belasting te heffen over de ozb waarde van de woning. Hoewel veel deskundigen denken dat het meer een idee is dan een serieuze maatregel is het plan nog steeds niet van tafel. De overheid in Frankrijk hoopt er 150 miljoen euro mee op te halen.Verkoop 2e huis Frankrijk & belasting

In 2015 oordeelde Het Europese Hof van Justitie in Luxemburg dat Frankrijk ten onrechte extra belasting had geheven over de verkoop van een tweede huis. Een van de bezuinigingsmaatregelen van president Hollande in 2012 was om de verkoop van 2e woningen extra te belasten met 15,5% aan sociale premies. De totale belasting bij verkoop kwam met deze maatregel op 34,5%. Het Hof in Luxemburg deed begin 2015 uitspraak dat deze belasting niet mag gelden voor buitenlanders omdat deze in eigen land al premies betalen. Buitenlanders die na augustus 2012 hun tweede woning in Frankrijk verkochten zullen nu het teveel betaalde geld terug krijgen. Ze moeten daarvoor wel een bezwaarschrift indienen.
veel nederlanders hebben een vakantiehuis in het buitenland

Hypotheek tweede huis buitenland

De ABN AMRO heeft een Buitenland Hypotheek ontwikkeld voor mensen die een 2e huis willen kopen in het buitenland. Deze hypotheek buitenland kan alleen gebruikt worden in België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. In Frankrijk en Spanje is de looptijd maximaal 25 jaar. In Belgie en Duitsland is het maximaal 30 jaar en in Italië is het 20 jaar. Voordelen van de ABN hypotheek is dat het persoonlijk advies in het Nederlands is en de voorwaarden volgens de Nederlandse wet zijn.